Graviditet er smukt – forevig din graviditet med gravidbilleder

Gravidbillede

Gravidbilleder har ikke altid været populære. Jeg tror ikke, at tanken om at få en fotograf til at tage professionelle billeder af den (høj)gravide kvindekrop overhovedet strejfede vores forældre eller vores bedsteforældre dengang. På sin vis tror jeg stadig, at der er mange, for hvem det virker underligt eller fjernt at skulle forevige en graviditet på den måde. Men tiderne er ved at ændre sig. Der er en stigende interesse og anderkendelse af det at være gravid, at man skaber mirakler og at man som gravid står i en helt særlig tid, der aldrig kommer igen. Gravidbilleder er en måde netop at forevige den spændende, smukke og til tider angstprovokerende tid. 

Lad os lige slå én ting fast: 

Graviditet er smukt

Nogle gravide, der kommer for at blive fotograferet, føler sig faktisk stadig i tvivl, om det overhovedet er det, de vil. De føler sig ikke smukke med deres store mave, og er bange for, at de ikke vil tage sig godt ud på billeder. Vi taler lidt sammen og bliver enige om at give det et skud. Når kvinderne ser billederne efterfølgende, bliver de glade for, at de alligevel gjorde det, for gennem linsen ser man ofte sig selv anderledes, og lige meget hvor stor og tung, man som gravid føler sig, kan vi ikke komme udenom, at graviditet er smukt! 

Tænk på alle de forandringer, som foregår indeni kroppen. Den krop, der har ømme fødder, øm ryg, trætte ben, strækmærker, morgenkvalme osv. osv. Du er i gang med at skabe et levende væsen, der vokser og næres inde i dig. Alle disse ekstra kilo og hormoner er beviset på, at du er ved at skabe et mirakel. Heldigvis forbliver det ikke sådan for evigt (selvom 40 uger kan føles som for evigt, er jeg blevet fortalt). Det er min fornemmelse, at de fleste elsker at være gravid og føler sig smuk og stærk det meste af tiden. 

Gravidbilleder er en måde at forevige og fejre den baby, du/I endnu ikke har mødt, fejre jeres kærlighed til hinanden og fejre styrken i din utrolige kvindekrop. Tiden, der ikke kommer igen.

Hvordan vil du huske din graviditet?

Om et par år kan du så kigge på de billeder, du fik taget i din graviditet, mens du nu kan kigge på den lille. Hvad vil du huske din graviditet for? Morgenkvalmen og de andre gener, eller den følelse af styrke og skønhed, vi sammen fandt frem, da vi tog dine gravidbilleder? Jeg vil vove at påstå, at din graviditet bliver én af dine største bedrifter i livet, og derfor synes jeg, at det er vigtigt at dokumentere.Jeg kan dog godt forstå, hvis nogle kvinder ikke føler sig hjemme i egen krop. Der sker så meget med den, og man kan næsten ikke kende sig selv. Man deler pludselig krop med en lille én, som man også skal passe på. Derfor synes jeg, at gravide fortjener en dag, hvor det handler om dig og eventuelt din partner. En dag, hvor målet er, at du skal føle dig smuk, stærk og feminin. En dag med professionel makeup artist og professionelle billeder. Kort sagt en dag, hvor du forkæler dig selv. For helt ærligt: Du fortjener det.